ZOBACZ
WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI
Zdrowo jem, więcej wiem! Postaw na słońce Tradycyjny sad Filmeko Akademia Fundacji BOŚ |
Więcej… |
ZAPIEKANKA OWSIANA Z JABŁKIEM PODAWANA Z KOKTAJLEM BANANOWYM
Składniki na 2 porcje:
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane zalej 4 łyżkami wrzącej wody i pozostaw do napęcznienia i ostygnięcia. W jednej misce wymieszaj już ostudzone płatki, miód, proszek do pieczenia, 1 jajko oraz 3 ubite białka. W drugiej misce mleko wymieszaj ze startym jabłkiem, a następnie powoli wlej do miski z suchymi składnikami. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Masę przełóż do naczynia żaroodpornego lub silikonowej formy. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki banany i każdy z nich lekko skrop mlekiem. Piecz przez 20 minut w 190°C. Pozostałą część banana oraz jogurt naturalny i twaróg zmiksuj na gładko. Koktajl przelej do szklanki, wierzch posyp cynamonem. Wstaw do lodówki. Zapiekankę podawaj z bananowym koktajlem.